fbpx

Dermaplaning: Tajna sjajne i mladalačke kože je otkrivena!

PHOTO-2024-03-22-09-24-57
Dermaplaning: Tajna sjajne i mladalačke kože je otkrivena!

Dermaplaning je odličan tretman kojim rješavamo sitne estetske nedostatke poput ožiljaka od akni, sitnih bora i dlačica na licu. U samo pola sata, koliko traje ovaj tretman, postižemo odlične rezultate i odmah vidljive rezultate – osvježen izgled i glatko, baršunasto lice mladenačkog sjaja. 

Što je dermaplaning?

Dermaplaning je kozmetički tretman u kojem se s pomoću posebno dizajniranog skalpela, dermatoma, pažljivo uklanjaju gornji sloj kože, dlačice i nečistoća s lica. Oscilirajuća britvica dermatoma pokreće se naprijed i nazad i tako efikasno, ali iznimno nježno, oslobađa kožu od naslaga mrtvih stanica, nakupljenog ožiljkastog tkiva, dlačica i viška sebuma.

Nakon dermaplaninga koža izgleda čisto, zategnuto i glatko. Nov, vitalan mladi sloj kože koji se oslobađa ovim tretmanom bolje upija njegujuću kozmetiku i tako doprinosi regeneraciji i lijepom izgledu kože.

Prednosti dermaplaninga

Dermaplaning je učinkovit, siguran, minimalno invazivan i brz tretman koji donosi odlične rezultate – koža djeluje osvježeno i glatko, sitne bore i ožiljci su bitno manje uočljivi i cijelo lice odiše mladenačkim sjajem.

Njegova je prednost i to što djeluje na više razina – uklanja mrtve stanice kože, dlačice, višak sebuma i nečistoća, objedinjavajući i depilaciju i učinak sličan dermoabraziji.

Uklanjanje dlačica ima posebno važan efekt za sjaj lica i bolje prianjanje šminke, čime se postiže ujednačen i lijep izgled kože.

Dermaplaning poboljšava teksturu kože, ublažava sitne bore i ožiljke od akni, ali i preventivno djeluje protiv pojave novih akni – uklanjanjem viška sebuma i nečistoća sprečava se začepljivanje bora, izbijanje infekcija i pogoršavanje akni.

Osvježena koža bolje upija hranjive tvari pa je dermaplaning ujedno i odlična priprema za njegujuće tretmane čije dragocjene supstance obnavljaju kožu iznutra.

Kada odabrati dermaplaning

Dermaplaning je dobar izbor za sve ljude koji žele osvježiti svoje lice – uklanjanje gornjeg sloja kože oslobađa mladu novu kožu, poboljšava apsorpciju preparata za njegu i sprečava začepljivanje bora sebumom.

Posebno pomaže ljudima koji zamjećuju sljedeća stanja na koži svog lica:

  • fine bore
  • ožiljke od akni
  • hiperpigmentaciju
  • neujednačen ten
  • dlačice na raznim regijama lica

Ipak, najbolje je razgovarati sa svojom kozmetičarkom koja će procijeniti u kakvom je stanju koža te koji su tretmani najbolje i najefikasnije rješenje za vaše individualne potrebe.

Dermaplaning za različite tipove kože

Dermaplaning je siguran za većinu tipova kože, ali je važno razgovarati s kozmetičarkom prije tretmana ako imate osjetljivu kožu ili bilo kakve kožne probleme. Neka stanja poput psorijaze, aktivnih akni ili rozaceja nisu pogodna za tretiranje dermaplaningom.

Alati i tehnike korišteni u dermaplaningu

Dermaplaning se izvodi s pomoću posebno prilagođenih skalpela ili dermatoma. Dermatom je idealan za veće površine, dok se skalpel obično koristi u tretiranju manjih površina lica. Uz stručno rukovanje alatima, dermaplaning je siguran i bezbolan alat – ali kako se ipak radi o rukovanju oštricom ne preporučuje se izvođenje tretmana kod kuće.

Pri izvođenju tretmana važno je paziti na higijenu. Zato se prvo dezinficira koža, a prema procjeni kozmetičarke moguće je nanijeti i anestetsku kremu ili gel. Tretman obično traje oko 30 minuta.

Kako se pripremiti za tretman

Prije tretmana izbjegavajte izlaganje suncu i korištenje retinoida ili drugih potencijalno iritirajućih supstanci. Prethodne iritacije mogu izazvati nelagodu tijekom tretmana, smanjiti učinkovitost te usporiti i zakomplicirati oporavak. Zato posebno pripazite na svoju kožu par dana prije tretmana.

Što očekivati tijekom konzultacija

Tijekom konzultacija, kozmetičarka će saslušati vaše želje, pregledati kožu te vas uputiti kako da se pripremite za tretman štiteći kožu od agresivnih tvari i sunca.

Savjeti za njegu kože nakon tretmana

Nakon dermaplaning tretmana koža može pokazivati znakove iritacije – blago crvenilo i osjetljivost. Ipak, razloga za zabrinutost nema. To će proći samo od sebe. 

Važno je izbjegavati sunce nekoliko dana nakon tretmana, njegovati kožu blagom hidratantnom kremom te paziti na higijenu. Detalje o najboljim proizvodima za njegu nakon dermaplaninga dat će vam kozmetičarka na temelju individualnih potreba vaše kože.

Usporedba s drugim tretmanima za kožu

Dermaplaning po svom djelovanju ima sličnosti s eksfolijacijskim tretmanima poput mikrodermoabrazije i kemijskog pilinga koji poboljšavaju stanje kože uklanjanjem odumrlih stanica, nečistoća i masnoće. Razlikuju se po načinu djelovanja, invazivnosti i tehnici izvođenja.

Mikrodermoabrazija je bazirana na upotrebi abrazivne paste ili kristala kojima se mehanički uklanja gornji sloj kože. Kemijski piling koristi posebnu tekućinu koja kemijskim reakcijama s tvarima iz mrtvih stanica uklanja gornji sloj kože.

Dermaplaning je manje invazivan od mikrodermoabrazije i kemijskog pilinga – izvodi se posebnom vrstom električnog skalpela koji nježno odstranjuje gornji sloj kože i dlačice. Za razliku od mikrodermoabrazije i kemijskog pilinga, dermaplaning ne zahtijeva vrijeme oporavka, ali su i rezultati nešto kratkoročniji u odnosu na druga dva tretmana.

Ako želite osvježiti izgled svog lica dermaplaningom, obratite nam se s povjerenjem. Imate li pitanja i nedoumica – slobodno nam se obratite, tu smo za vas.

 

Česta pitanja i zabluda o dermaplaningu

 

Česta pitanja i zablude o dermaplaningu

Što je točno dermaplaning i kako se razlikuje od drugih tretmana za kožu?

Dermaplaning je eksfolijacijski tretman uklanjanja dlačica, mrtvih stanica i nečistoća s kože pomoću posebnog skalpela, električnog brijača koji nazivamo dermatom.

Je li dermaplaning siguran za sve tipove kože?

U većini slučajeva dermaplaning je siguran i koristan tretman. Ipak, postoje iznimke – stanja poput rozaceje, psorijaze ili aktivnih akni mogu biti kontraindikacija. Zato je prije dolaska na tretman važno razgovarati s kozmetičarkom koja će procijeniti stanje kože i preporučiti najbolji tretman za vas.

Koliko često se preporučuje obavljati dermaplaning tretman?

Dermaplaning je najbolje ponavljati svaka 3 do 4 tjedna.

Koje su moguće nuspojave ili rizici povezani s dermaplaningom?

Nuspojave su rijetke kod dermaplaninga, a najčešće se radi o prolaznom crvenilu, osjetljivosti ili privremenom gubitku pigmentacije. Ako tretman izvodi stručna osoba, rizici su minimalni ili gotovo nepostojeći.

Može li dermaplaning izazvati rast jače ili tamnije dlake na licu?

Ne. Dlake koje izrastu nakon tretmana bit će jednake teksture i boje kao i prije.

Kako se trebam pripremiti za dermaplaning tretman?

Izbjegavajte izlaganje suncu i agresivne preparate za njegu poput retinoida.

Kakva njega kože je potrebna nakon dermaplaninga?

Zaštitite kožu od sunca i njegujte je blagom hidratantnom kremom.

Koliko dugo traju rezultati dermaplaninga?

Rezultati dermaplaninga obično traju 3 do 4 tjedna. Tada je vrijeme za obnavljanje tretmana.

Može li dermaplaning pomoći u smanjenju bora ili ožiljaka od akni?

Dermaplaning smanjuje vidljivost finih bora i ožiljaka od akni. No u slučaju dubokih bora ili vrlo izraženih ožiljaka bolje je odabrati intenzivnije tretmane poput laserske terapije ili kemijskog pilinga. Najbolje je savjetovati se sa svojom kozmetičarkom koja će procijeniti stanje vaše kože te preporučiti najbolji tretman za vas.

Je li dermaplaning prikladan za osobe s osjetljivom kožom?

Većinom jest. Ipak, precizan odgovor možete dobiti tek od svoje kozmetičarke, nakon pregleda vaše kože.

 

PODIJELITE SA DRUGIMA:

Naručite se za tretman ili zatražite besplatne konzultacije

DARUJTE
GIFT CARD

Ostali članci

Radiofrekvencija lica: Tajna mladolikog izgleda bez kirurških zahvata!

Dermaplaning: Tajna sjajne i mladalačke kože je otkrivena!

Hydrafacial tretman – SHE Beauty Lounge

Piling lica

Salon za nokte otkriva tajne savršene manikure i najnovije trendove u njezi noktiju

Put prema čistom licu: definitivni vodič za borbu protiv akni

Zabranjeno je kopiranje sadržaja ove stranice