fbpx

Piling lica

2022-05-24 09_40_54-SKY-UputaZaRad-ProbiomePeel-A4-20211014.pdf
Piling lica

Piling lica je tretman kojim uklanjamo mrtve i stare stanice, nečistoće i višak sebuma, omogućavajući mladim stanicama da rastu i razvijaju se čime održavamo mladolikost i svježinu lica i omogućavamo koži da diše i bolje upija hranjive sastojke iz njegujućih preparata. 

U ovom vodiču predstavit ćemo vam razne vrste pilinga i pružiti savjete za pravilan odabir, primjenu i njegu kože nakon tretmana.

Kratki pregled: Što je piling lica?

Budući da je lice najizloženije utjecaju sunca i drugih okolišnih faktora, najbrže stari. Kako bismo taj proces usporili, važno je redovito provoditi tretman pilinga, jedan od ključnih elemenata kvalitetne njege lica.

Piling će osloboditi kožu od mrtvih stanica, viška masnoće i nečistoća te tako potaknuti obnavljanje stanica i proizvodnju kolagena. Piling treba provoditi redovito kako bi se koža stalno stimulirala na obnovu i ostala sjajna, glatka i čista te zadržala mladenački sjaj i zategnutost.

Važnost pilinga za zdravlje kože

Redovito provođenja pilinga donosi niz benefita vašoj koži:

– baršunasta tekstura

– bolji elasticitet radi poticaja na lučenje kolagena i obnovu elastina

– bolja hidratacija – koža temeljitije upija preparate za njegu

– ublažavanje posljedica foto-starenja – ujednačavanje tena i ublažavanje mrlja i pjega od sunca

– ublažavanje i smanjenje bora

– oporavak i ublažavanje ožiljaka od akni

– sprečavanje nastanka akni i začepljenih pora

Važno je piling provoditi redovito, pomno odabranim metodama i preparatima prilagođenim potrebama vaše kože, pazeći da dubinski očistimo kožu, ali i da ne budemo preagresivni, čuvajući zdravlje i prirodni balans kože.

Različite vrste pilinga lica

Danas postoji veliki izbor piling tretmana, a odabir ovisi o tipu kože, eventualnim problemima i osobnim preferencijama osobe.

Tri glavne grupe tretmana su:

– kemijski

– enzimski

– mehanički

Kemijski piling: Što trebate znati

Kemijski piling je metoda koja korištenjem kemijskih supstanci uzrokuje kontrolirano oštećenje stanica, čime se potiče ubrzana i temeljita regeneracija kože.

Neke od kemikalija koje se koriste za kemijski piling su:

– AHA kiseline (alfa hidroksi kiseline) donose odlične rezultate i dobro ih podnosi čak i osjetljiva koža

– BHA kiseline (beta-hydroxy kiseline) su odlične u poboljšanje izgleda kombinirane i masne kože budući da reagiraju sa masnoćama.

– Jessnerova formula je kombinacija reznoricola, mliječne i salicilne kiseline kojom se postižu dobri rezultati u tretiranju nepravilnosti kože, neujednačenog tena i uklanja znakova starenja

– Retinoična kiselina odlično potiče obnovu kolagena, djeluje protiv akni, fotostarenja i sitnih pora

Stručnjaci za kemijski piling razlikuju tri dubine djelovanja kemijskog pilinga:

Lagani (površinski) kemijski piling uklanja vanjski sloj kože (epidermis). Koristi se za tretiranje sitnih bora, akni, neujednačenog tena i suhoće. Obično se radi u intervalima od 2-5 tjedana.

Srednji kemijski piling uklanja stanice kože iz epidermisa i dijelova gornjeg dijela srednjeg sloja kože (dermisa). Koristi se za tretiranje bora, ožiljaka od akni i neujednačenog tena.

Duboki kemijski piling provodi se u dubljim slojevima kože za tretiranje dubokih bora, ožiljaka ili određenih bolesti kože.

Kemijski piling beskontaktnom mezoterapijom – bez nuspojava i iritacije do lijepe i zdrave kože

Zasebna vrsta kemijskih pilinga provodi se beskontaktnom mezoterapijom – inovativnim uređajem MesoJet koji nježnim širenjem pora lica omogućava prodiranje seruma za piling u dublje slojeve kože. MesoJetovi serumi bazirani su na glikolnoj i izrazito blagoj mandeličnoj kiselini koja pogoduje čak i najnježnijim vrstama kože.

Ova vrsta pilinga objedinjava sve dobrobiti kemijskog pilinga – a bez nuspojava, iritacije i potrebe za oporavkom.

Mehanički (fizički) piling: Prednosti i tehnike

Mehanički piling provodi se korištenjem abrazivnih čestica, mikro-abrazivnog materijala poput krpica od mikrofibre i spužve, ljepljivih supstanci koje prianjaju na lice i prilikom odstranjenja uklanjaju mrtve stanice kože i nečistoće ili raznih organskih ili anorganskih supstanci poput šećera, mljevenih sjemenki ili kristala.

Nježnim trljanjem lica abrazivnim sredstvom postižu se dobri rezultati za površinski sloj kože. Kad je potreban piling srednjeg ili dubljeg sloja kože, ponekad se kombinira kemijski i mehanički piling za bolje rezultate.

Enzimski piling: nježna alternativa za osjetljivu kožu

Enzimski piling koristi enzime iz voća poput papaje, nara i ananasa koji razgrađuju mrtve stanice kože, ali za razliku od nekih kemijskih pilinga ne škode zdravim mladim stanicama. Zato je ova metoda blaga i primjerena za osjetljive tipove kože kao i za situacije kad osoba nema dovoljno vremena za oporavak.

Ipak, kad je potrebna duboka eksfolijacija, primjerice za tretman tvrdokornih akni ili začepljenih pora, ponekad je bolje rješenje kemijski piling jer ovaj tip pilinga ipak nije dovoljno snažan za teže kožne probleme i izrazito masnu kožu.

Piling lica prema tipu kože

Za svaki tip kože postoji idealan piling – stručna kozmetičarka će na temelju pregleda ustanoviti koji je tip vaše kože, postoje li neki drugi problemi te koja metoda vama najbolje odgovara.

Piling za suhu kožu

Suhu kožu karakterizira manjak ulja i sklonost dehidraciji što usporava prirodni proces eksfolijacije – rješavanja mrtvih i oštećenih stanica. Zato je suha koža sklona nakupljanju mrtvih stanica pa izgleda beživotno i nema sjaj.  Nježan i stručan piling uz njegujuće preparate vratit će suhoj koži sjaj, potrebnu vlažnost i masnoću.

Piling za masnu i mješovitu kožu

Masna koža proizvodi više ulja nego što joj je potrebno pa je sklona začepljivanju pora, a mješovita koža proizvodi višak ulja na T-zoni (brada-nos-čelo). Zato piling za ove tipove kože treba sadržavati preparate koji mogu ukloniti višak masnoće. Dobar izbor su kemijski pilinzi na bazi salicilne ili glikolne kiseline. Osim uklanjanja masnoća, ove supstance sprečavaju nastanak akni, čime se djeluje na dva problema masne kože, osiguravajući zdrav i blistav izgled.

Piling za osjetljivu kožu i kožu s rozacejom

Ako je vaša koža posebno osjetljiva ili patite od rozaceje, piling treba osobito pomno i pažljivo odabrati i provesti. U našem salonu odlične rezultate postižemo MesoJet serumima i beskontaktne mezoterapija. Slobodno se obratite s povjerenjem – nakon pregleda i razgovora predložit ćemo vam najkvalitetnije rješenje za vaše specifične potrebe.

Profesionalni piling u kozmetičkom salonu

Piling kod kuće može pomoći u održavanju zdravlja i lijepog izgleda kože kod normalne i zdrave kože, ali ako imate suhu, osjetljivu kožu, kožu s vidljivim borama, znakovima fotostarenja, aknama ili s previše sebuma (a da o stanjima poput rozaceje i ne govorimo), vašoj je koži potrebna profesionalna skrb.

Piling treba provesti stručno – s kvalitetnim preparatima ili uređajima, pazeći na to da piling ne bude površan – ostavljajući višak sebuma ili mrtvih stanica, ali i da se kožu nehotice ne povrijedi predubokim pilingom.

Salonski tretmani poput Skeyndora ili neinvazivni mezoterapijski piling rezultat su višegodišnjih istraživanja iza kojih stoje milijuni uspješno provedenih terapija. Također, iskustvo i edukacija kozmetičarke je neprocjenjivo, posebno u slučajevima kad treba posebno tretirati kožu kako bi se riješilo probleme i poštedjelo osjetljivu ili iritaciji sklonu kožu.

Malo ulaganje poput redovnog pilinga u salonu višestruko se vraća kroz cijeli život, kroz njegovanu i mladoliku, zdravu i baršunastu kožu.

Piling lica kod kuće

Ako imate zdravu kožu normalnog tipa piling možete raditi i kod kuće. Kućni piling dovoljno je raditi jednom tjedno. Nakon pilinga obavezno nanesite hidratantnu kremu kako biste zaštitili kožu i pomogli joj sačuvati vlažnost.

Prirodni sastojci za domaći piling

Odličan piling može se napraviti namirnicama koje već obično imate kod kuće. Evo nekoliko prijedloga:

Kava i Šećer

U kokosovom ulju pomiješajte jednaku količinu kave i šećera. Dobro promiješajte, nanesite smjesu na vlažno lice i kružnim pokretima izmasirajte lice. Isperite toplom vodom.

Zobene pahuljice i med

Pomiješajte zobene pahuljice s malo meda, nanesite na lice i masirajte kružnim pokretima. Ovaj piling je jako dobar za hidrataciju i umirenje kože.

Piling voćnim enzimima – ananas ili papaja

Ananas i papaja su bogati prirodnim enzimima koji će nježno ukloniti mrtve stanice s vašeg lica. Postupak je jednostavan – nanesite voćni pire na lice i ostavite ga nekoliko minuta da djeluje. Isperite toplom vodom.

Njega kože nakon pilinga

Njega kože nakon pilinga ovisi o tipu pilinga, dubini i korištenim preparatima. Nakon MesoJet dubinskog pilinga nije potrebno vrijeme oporavka – možete se vratiti dnevnim aktivnostima osvježenog i sjajnog lica.

Kemijski piling može tražiti i nekoliko dana oporavka – vaša kozmetičarka ili dermatolog dat će vam detaljnu uputu kako njegovati lice.

Nakon mehaničkog pilinga dobro je ne izlagati lice suncu, vreloj kupci ili sauni.

Najvažnije je razgovarati sa svojom kozmetičarkom – osim općenitih pravila vezano uz oporavak nakon pilinga, svaka je koža specifična i može tražiti ponešto drugačiji tretman, njegu i period oporavka.

PODIJELITE SA DRUGIMA:

Naručite se za tretman ili zatražite besplatne konzultacije

DARUJTE
GIFT CARD

Ostali članci

Radiofrekvencija lica: Tajna mladolikog izgleda bez kirurških zahvata!

Dermaplaning: Tajna sjajne i mladalačke kože je otkrivena!

Hydrafacial tretman – SHE Beauty Lounge

Piling lica

Salon za nokte otkriva tajne savršene manikure i najnovije trendove u njezi noktiju

Put prema čistom licu: definitivni vodič za borbu protiv akni

Zabranjeno je kopiranje sadržaja ove stranice