fbpx

Salon za nokte otkriva tajne savršene manikure i najnovije trendove u njezi noktiju

image6
Salon za nokte otkriva tajne savršene manikure i najnovije trendove u njezi noktiju

Za mnoge žene manikura je više od uređenja noktiju – to je oaza odmora i oporavka, uživanja uz hipnotičke poteze kistom. Dok sa kozmetičarkom stvarate ljepotu u kojoj ćete uživati, zaboravljate na svijet oko vas i vraćate se sebi.

Uredni, zdravi i lijepo uređeni nokti su pravo malo umjetničko djelo kojim možete izraziti svoju osobnost, raspoloženje, eleganciju i zaigranost.

Pogled na lijepo uređene nokte može popraviti i najstresniji dan.

U ovom ćemo blogu odškrinuti vrata našeg salona, podijeliti s vama temelje njege i uljepšavanja noktiju te vas inspirirati da o svojim noktima još više brinete kako bi bili jaki, zdravi i prelijepi.

Osnove njege noktiju i važnost redovite manikure

Temelji ljepote noktiju leže u zdravlju i ispravnoj njezi cijelog organizma. O noktima ne brinemo samo manikurom, nego i pravilnom prehranom, dobrom hidratacijom i vježbanjem koje prokrvljuje tijelo pa tako tako hrani i vaše nokte.

Stanje noktiju vrlo je često dobar indikator cjelokupnog zdravlja organizma, a određene poteškoće i zdravstveni problemi mogu se vrlo rano uočiti na noktima. Brinite o noktima kako bi bili lijepi, ali i kako bi na vrijeme uočili eventualne probleme i promijenili nešto u svom načinu života ili njege i tako sačuvali zdravlje noktiju i svoje zdravlje generalno.

Redovita manikura je neizostavan dio njege – održavani nokti doprinose ljepoti i eleganciji ruku i ostavljaju dojam njegovanosti, visokog stupnja higijene i dobrog ukusa.

Manikura uključuje njegu kože oko noktiju, oblikovanje noktiju, te nanošenje laka. 

Lakiranje osim uljepšavanja nokta ima i zaštitnu funkciju – čvrstoća laka sprečava oštećenje i pucanje noktiju.

Uz to, manikura oblikovanjem nokta popravlja izgled i korigira eventualne mane, a kao šlag na torti je kreativno ukrašavanje nail artom u kojem je doista samo mašta granica. 

U našem salonu obožavamo ispuniti želje i kreativne ideje naših klijentica – neke žene vole klasičnu manikuru, dok druge vole neobične i jedinstvene kreacije. Nakon puno godina rada i iskustva možemo ispuniti svaku vašu želju i presretne smo kad iz našeg salona odlazite sretne i zadovoljne novim izgledom vaših noktiju.

Uobičajeni problemi s noktima i kako ih riješiti

Kombinacija neadekvatne njege, agresivnih kemikalija, loše prehrane, pušenja ili zdravstvenih problema mogu dovesti do različitih problema s noktima kao što su na primjer listanje, pucanje, lomljenje, žutilo, mrlje i infekcije.

Listanje noktiju se javlja kao posljedica manjka vlage radi prečestog pranja ruku ili korištenja agresivnih kemikalija.

Pucanje noktiju može biti znak da vam nedostaju određeni vitamini i minerali, a možda je uzrok i to što prečesto perete ruke ili su kemikalije s kojima radite razorne za zdravlje vaših noktiju.

Žutilo noktiju česta je nuspojava pušenja, korištenja agresivnih kemikalija, a u nekim slučajevima može biti znak bolesti jetre.

Mrlje na noktima mogu biti posljedica ozljeda, agresivnih kemikalija ili kožnih bolesti.

Infekcije noktiju mogu biti uzrokovane raznim patogenima – bakterijama, gljivicama, ili virusima.

Najbolji način da sačuvate ljepotu i zdravlje noktiju je paziti na njih iznutra i izvana – obavezno prestanite pušiti, pazite na prehranu, nosite rukavice tijekom rada s kemikalijama, njegujte nokte i kožu primjerenim kremama, a u slučaju sumnje na infekcije ili druge bolesti obavezno posjetite liječnika.

Estetske probleme s noktima možete riješiti kod nas. Kombinacijom stručne i profesionalne njege i kreativnosti u ukrašavanju noktiju u skladu s vašim ukusom možete jako popraviti oblik, izgled, ali i čvrstoću svojih noktiju. Obratite nam se s povjerenjem!

Vrste Manikura

Klasična manikura: osnove i postupak

Klasična manikura je uvijek dobar izbor jer elegancija je uvijek u modi 🙂 Ovaj tip manikure uključuje oblikovanje noktiju, njegu kože oko noktiju i nanošenje laka za nokte.

U našem salonu posvećujemo veliku pažnju svim koracima kako bismo postigli najbolje moguće rezultate, ali i stvorili dobar osjećaj uživanja i opuštanja za svoje klijentice.

Ovo su koraci naše manikure:

  • Čišćenje noktiju i skidanje laka je prvi korak. Dobra higijena preduvjet je uspješnosti bilo kojeg tretmana, pa tako i manikure. Nakon što smo očistili nokte i kožu ruku, temeljito ćemo očistiti stari lak za nokte.
  • Omekšavanjem kože ruku u njegujućoj toploj kupki omogućava se bolje oblikovanje kožice oko noktiju, a sama kupka djeluje relaksirajuće.
  • U trećem koraku oblikujemo nokte – kratimo ih prema vašim željama i zatim brusimo u lijep oblik.
  • Kožicu oko noktiju nježno guramo unatrag s pomoću posebnog štapića, a višak kožice se uklanja pincetom.
  • Nanošenje laka za nokte zadnji je korak – boju ili nail art odabire klijent prema svom ukusu i željama.

Rezultat su uredni i lijepi nokti koje ostavljaju dojam njegovanosti, urednosti i visokog stupnja estetike.

Gel Manikura:

Gel manikura je kozmetički tretman noktiju koji koristi poseban gel kako bi se oblikovalo, produljilo i učvrstilo nokte. Proces se sastoji od nanošenja gela na nokte i sušenja pod posebnom lampom s UV svjetlom. 

Prednosti gel manikure uključuju:

  • Gel manikura traje dulje od klasične manikure
  • Izniman sjaj i glatkoća gela daju noktima lijep i uredan izgled
  • Budući da je gel otporniji na ljuštenje i pucanje od klasične manikure, nokti su zaštićeniji i manji je rizik od pucanja.

Postupak je vrlo jednostavan – nakon pranja ruku i uklanjanja ostatka laka za nokte, nokti se oblikuju, nanosi se gel u nekoliko slojeva, a svaki se sloj suši pod UV lampom. Na kraju se nanese završni sloj koji se također suši pod UV lampom.

Gelirani nokti idealno su platno za nail art kreacije jer dulje traju u odnosu na klasičnu manikuru i iznimno se dobro drže.

Akrilna manikura: kako se radi i brine o njoj

Akrilna manikura podrazumijeva dodavanju umjetnog nokta, čime se postiže čvrstoća nokta, trajnost manikure i lijep oblik noktiju.

Kao i gelirani nokti, i ovaj tip manikure odlična je podloga za kreativne i jedinstvene nail art kreacije. Čvrsti akrilni nokti uz ispravnu njegu također 

mogu potrajati dulje u odnosu na klasičnu manikuru.

Francuska manikura: klasični i moderni pristupi

Francuska manikura je klasični stil ukrašavanja noktiju prepoznatljiv po urednom bijelom vrhu nokta i neutralnom bojom nokta. Ovaj minimalističan stil odiše urednošću i nenametljivom elegancijom koju mnoge žene vole jer se lijepo i lako uklapa u razne odjevne kombinacije i prigode.

U novije vrijeme postoji i moderan pristup francuskoj manikuri u kojoj vrhovi noktiju mogu biti obojeni u različite boje, poput pastelnih i neonskih nijansi, ili čak u duginim bojama.

Skinny francuska manikura je još jedna moderna izvedenica klasične francuske manikure. Umjesto debele bijele crte na vrhu nokta koristi se supertanka linija koja se sa strane blago sužava.

Japanska manikura: prirodna njega i estetika

Japanska manikura je tehnika njege noktiju koja se sastoji od poliranja noktiju voskom nakon klasične manikure ruku i noktiju. Filozofija ove metode fokusira se na njegu noktiju. Pažljivom njegom noktima se vraća prirodna čvrstoća i sjaj. 

Ova tehnika je odlična za oporavak ljuskavih, presušenih, lomljivih ili stanjenih noktiju. Japanska manikura pomaže obnoviti i ojačati nokte nakon dugogodišnjeg nadogradnje ili izlaganja agresivnim kemikalijama.

Nadogradnja noktiju: tehnike i stilovi

Prirodni nokti mogu biti meki, lomljivi ili skloni pucanju. Zato se mnoge žene odlučuju nadograditi nokte kako bi nokti bili trajniji i čvršći, a manikura ili nail art potrajali dulje. Nakon što napravite prekrasno umjetničko djelo nail arta po svom ukusu – želite da potraje i što dulje. 

Dvije osnovne tehnike nadogradnje su nadogradnje gelom i akrilnim noktima. Obje tehnike imaju svoje prednosti i mane – ovdje smo iz izlistali kako biste mogli odabrati metodu primjereniju vašim potrebama i prioritetima.

Gel vs. akril nadogradnja: prednosti i mane

Prednosti gel nadogradnje:

  • Gelirani su nokti fleksibilniji od akrilne nadogradnje – manja je vjerojatnost da će se slomiti ili puknuti.
  • Gel je lakši pa je manja mogućnost da ošteti prirodni nokat.
  • Ge se brže se suši od akrilne nadogradnje, što znači da je manje vjerojatno da će se izgrebati ili oštetiti tijekom sušenja.

 

Mane gel nadogradnje noktiju:

  • Cijena je nešto viša u odnosu na akrilnu nadogradnje.
  • Trajnost je nešto manja pa postoji mogućnost da će se prije izgrebati ili oštetiti u odnosu na akril

Prednosti nadogradnje noktiju akrilom:

  • Izdržljivost i dulja trajnost
  • Niža cijena

Mane akrilnih noktiju u odnosu na gelirane nokte:

  • Akrilni je nokat teži od gela pa postoji veća vjerojatnost da će oštetiti prirodni nokat.
  • Manje su fleksibilni u odnosu na gel nadogradnju što znači i veću vjerojatnost loma i pucanja nokta

Ipak, obje metode daju dobre rezultate ako se pripazi na nokte, izbjegavajući situacije koje ih mogu oštetiti.

Korekcija noktiju

Korekcija noktiju je postupak koji se provodi nakon nekoliko tjedana od nadogradnje ili geliranja noktiju kako bi se napunilo područje izrasta nokta, uklonilo oštećene dijelove i dalo noktu novi, svježi sjaj i glatkoću.

Preporučljivo je provoditi korekciju svaka tri do četiri tjedna kako bi se održao izgled i trajnost nadograđenih noktiju.

Nail art i kreativni dizajn

Umjetničko oslikavanje noktiju

Umjetničko oslikavanje noktiju je naša strast. Kroz mnogo godina rada stekli smo veliko iskustvo i sada uživamo u kreativnosti bez granica. Svaki je nokat platno za malo umjetničko djelo na kojem ostvarujemo želje naših klijentica.

Boje, oblici, kombinacije točkica i crta, cvjetići i geometrični minimalizam – svaka žena ima svoj stil i ono što je raduje, a nama je pravi užitak na njegovan, prelijepo oblikovan i gladak nokat dodati magični dodir estetike nail arta.

Ponekad naše klijentice prepuste svoje nokte našoj kreativnosti, ponekad se dogovorimo, a ponekad klijentice dođu s predivnim, maštovitim i inovativnim idejama koje s veseljem realiziramo.

Radujemo se bojama i oblicima – a najviše sretnom i zadovoljnom osmijehu naših klijentica kojima nail artom razvedrimo dan.

Najnoviji trendovi u nadogradnji noktiju

U 2023. godini zamijetili smo kako se puno žena odvažilo na jarke boje – a čini se kako taj trend ne jenjava i da ćemo i 2024. uživati u šarenilu i živosti. 

S druge strane, mnoge su žene birale minimalistički dizajn – što je klasik koji uvijek nosimo sa sobom kroz sve decenije i paralelno s ludim bojama i neobičnim mustrama.

Kromirane manikure s predivnim sjajem i refleksijom bile su vrlo popularne u 2023., a vjerujemo kako će i dalje naše klijentice uživati u ovom futurističkom stilu.

Šljokice u tisuću nijansi uvijek oduševljavaju žene, unose radost i živost u svakodnevicu. Šljokice se ponekad nanose na vrhove noktiju ili na cijeli nokat. U obje varijante, neizostavne šljokice su popularan i nezaustavljiv trend.

Profesionalni tretmani za zanoktice i kutikule

Posebnu pažnju u njezi noktiju posvećujemo zanokticama i kutikulama jer su jako važne za zdravlje nokta i kože oko nokta – štite ga od infekcija i oštećenja. Kutikula je tanka kožica koja se nalazi na bazi nokta, a zanoktice su kožice koje se nalaze sa obje strane nokta.

Postoje mnogi profesionalni tretmani za zanoktice i kutikule kojima smo iznimno zadovoljni jer donose odlične rezultate, čineći ih mekim i zdravim.

Manikura s parafinom se radi nanošenjem tople parafinske kupke na ruke. Nakon što se parafin hlađenjem stvrdne, uklanja se s ruku, ostavljajući kožu zanoktica i kutikula hidratiziranom i omekšanom.

Tretman uljem za kutikule pomaže u hidrataciji kože i omekšavanju zanoktica i kutikula nanošenjem posebnom formulom, dok se masažom osigurava dobro upijanje i dopiranje do svih dijelova zanoktice i kutikule.

Tretman voćnim kiselinama uklanja mrtve stanica, poboljšava teksture kože hidratizira kožu i omekšava zanoktice i kutikule.

Sezonski trendovi i tematski dizajni

Neke žene uživaju popratiti godišnja doba i sezone prigodnim nail artom. Ako vas to veseli – tu smo za vas.

Božićni duh dobro je došao na noktima kroz kreativne ideje, zelenu, crvenu i zlatnu boju. Predivno proljetno buđenje, radosti ljeta ili tople boje jeseni – zašto svoj užitak u ljepoti svakodnevice ne prenijeti i na svoje nokte i tako slaviti ljepotu života!

Prilagođavanje nail arta individualnim željama klijenata

Svaki tretman u kozmetičkom salonu započinje razgovorom. Važno nam je da čujemo što volite, što želite i čemu se veselite. Dobro razumijevanje garancija je uspjeha. Nakon što nam izložite svoje želje možemo vam prezentirati mogućnosti – jer ponekad se isti rezultat može postići kroz više različitih tehnika. Nakon što odaberete omiljenu tehniku, prionut ćemo na posao i ukrasiti vaše nokte prema vašem ukusu, pazeći na svaki detalj.

Hvala vam na čitanju ovog našeg vodiča kroz manikuru i nail art. Nadamo se da ste saznali nešto novo, da vam je bilo korisno i ugodno. 

Ako imate pitanja – slobodno nam se obratite – rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja. 

A ako želite predivne, njegovane nokte i vrhunski nail art – s povjerenjem dođite u naš salon i prepustite se vještim i kreativnim rukama naših stručnih kozmetičarki!

PODIJELITE SA DRUGIMA:

Naručite se za tretman ili zatražite besplatne konzultacije

DARUJTE
GIFT CARD

Ostali članci

Radiofrekvencija lica: Tajna mladolikog izgleda bez kirurških zahvata!

Dermaplaning: Tajna sjajne i mladalačke kože je otkrivena!

Hydrafacial tretman – SHE Beauty Lounge

Piling lica

Salon za nokte otkriva tajne savršene manikure i najnovije trendove u njezi noktiju

Put prema čistom licu: definitivni vodič za borbu protiv akni

Zabranjeno je kopiranje sadržaja ove stranice