fbpx

Tajna hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je jedna vrsta polisaharida (ugljikohidrata) koja se prirodno nalazi u koži. Smatra se ključnom molekulom ljepote - jer koži daje strukturu, punoću i blistav mladenački sjaj. Hijaluronska kiselina važna je i za zacjeljivanje rana i regeneraciju kože. U čemu je tajna ove zadnje vrijeme toliko često spominjane molekule? Hijaluronska kiselina na sebe veže vodu - može vezati 10.000 puta više vlage od svoje težine. Tekućina koju veže hijaluronska kiselina sporije isparava pa se duže zadržava u koži. Zadržavanjem tekućine ova dragocjena molekula osigurava stalnu hidrataciju kože - ali i daje koži volumen i zategnutost. Kad koža ostaje bez hijaluronske kiseline - gubi se volumen, a samim time nestaje glatkoća, gubi se lijepi sjaj i mladenačka elastičnost kože. Kako starimo, koncentracija hijaluronske kiseline se smanjuje, što dovodi do prvih bora, obješene kože i gubitka volumena. Taj proces se posebno ubrzava nakon tridesete godine. Zato je važno redovitom njegom nadomještati izgubljene zalihe hijaluronske kiseline.
mesojet radiofrekvencija
Tajna hijaluronske kiseline

Djelovanje hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina ima niz pozitivnih djelovanja na zdravlje i stanje kože:

  • hidratizira kožu
  • potiče zacjeljivanje rana
  • sprečava nastanak bora i ublažava postojeće bore
  • povećava elastičnost kože
  • može liječiti ekcem 
  • sprečava crvenilo i iritaciju kože lica
  • hrani kolagenska vlakna i tako dodatno podržava čvrstoću i ljepotu kože

Najbolji tretmani za nadomještanje hijaluronske kiseline

Postoje hijaluronske kiseline različitih molekularnih težina i koncentracija. Neke su pogodne za aplikaciju kroz kozmetičke preparate – ali postoje i hijaluronske kiseline koje se mogu unijeti u kožu samo korištenjem mezoterapijskih tretmana, primjerice MesoJet™ ili Dermapen 4™ tretmanima. Zato su mezoterapijski tretmani neizostavni ako želite na najbolji način skrbiti o svojoj koži i zadržati mladenački izgled.

Također, za cjelovitu njegu potrebna je promišljena kombinacija velikih, malih i srednjih molekula – kako bi svi slojevi kože dobili ono što im treba. 

Zato je važno birati tretmane i kozmetičke preparate renomiranih brandova, koji su u svoje recepture ugradili rezultate znanstvenih istraživanja i rigoroznih testiranja, poput Skeyndora

Njihov izniman tretman Skeyndor Power Hyaluronic sadrži kvalitetne molekule raznih molekularnih težina i djeluje na sve slojeve kože, vraćajući joj sjaj i elastičnost. Naši su klijenti izuzetno zadovoljni ovim tretmanom i mi ga od srca preporučujemo.

Uz redovitu njegu kvalitetnim preparatima bogatim hijaluronskim kiselinama raznih molekularnih težina štitimo svoja kolagenska vlakna, zdravlje i zdravu funkciju stanice, a stanicama lica dajemo prijeko potrebnu vlagu koja sprečava oštećenja i gubitak volumena.

Zato koža dulje ostaje mladenački zdrava i puna, zategnuta i glatka.

Naručite se na konzultacije kod naših stručnih kozmetičarki. One će vam predstaviti sve tretmane na bazi hijaluronske kiseline i predložiti one najbolje za vaš tip kože. U She Beauty Loungeu koristimo samo preparate vrhunskih svjetskih brandova i najkvalitetnije uređaje koji će sigurno, bezbolno i kvalitetno pružiti vašoj koži najsuvremeniju njegu.

 

PODIJELITE SA DRUGIMA:

Naručite se za tretman ili zatražite besplatne konzultacije

DARUJTE
GIFT CARD

Ostali članci

Što je Dermapen 4 Microneedling?

Najučinkovitiji anticelulitni tretmani za savršenu kožu

Mehaničko čišćenje lica

Terapija LED svjetlošću – učinkovita metoda borbe protiv starenja i akni

Terapija LED svjetlošću je znanstveno dokazana metoda pomlađivanja kože i liječenja akni koju je razvila NASA za potrebe liječenja rana astronauta u svemirskoj postaji. Kad se tehnologija razvila, prihvatili su je američki marinci, a s vremenom se počela primjenjivati i u salonima ljepote.

Oporavak od stresa i umora – za ljepotu koja dolazi iznutra

Njega kože je važna za ljepotu - ali ni najbolji tretmani ne mogu sakriti umor, stres i napetost. Ne kaže se uzalud da ljepota dolazi iznutra. Mir, opuštenost i odmorenost zrače iz naših lica. Mišići su opušteni, pa se ne mrštimo, opuštaju se bore između očiju i oko usta, oči nam sjaje, a lice blista. Svoju ljepotu i mladolikost moramo njegovati i iznutra, brigom o sebi i trenucima dubinske relaksacije.

Njega kisikom i anionima – najprirodnija njega za zdravlje i ljepotu kože

retman kisikom i anionima pod posebnom kupolom jedan je od najučinkovitijih i najugodnijih tretmana njege. Blag je, ugodan, opuštajuć - a istodobno snažno popravlja stanje kože, regenerira oštećene stanice i ojačava prirodne mehanizme obrane kože od vanjskih utjecaja.

Zabranjeno je kopiranje sadržaja ove stranice